SorgFugl

"I dette symbolske dødsstyrt formår koreografien at spejle mennesket i fuglen - og sorgen over det slukkede liv. Det er et af de smukkeste øjeblikke, der er skabt i dansk danseteater meget længe."
"Poesien er ganske overvældende i denne danseforestilling"
"Forestillingen er noget så sjældent som en forestilling for mennesker i alle aldre"
- Anne Middelboe Christensen, Teateravisen. Læs hele anmeldelsen her

"Forestillingen er båret af blidhed og nænsomhed, og det går igen i dukkeføringen af kragen, der bliver ført med samme inderlighed. Det er rørende og eftertænksomt."
"Jeg sad helt stille og faldt ind i mig selv, selv om jeg mentalt sad yderst på kanten af stolen".
- Michael Svennevig. Læs hele anmeldelsen her

                   
Der er dage hvor den følger med overalt. Et ekko ingen andre hører. Den svæver lydløst over himlen. Dens vinger er enorme.  Der er nætter hvor den lægger sig varm og godmodig ved din side. Den hvisker om fantasier og luftkasteller og synger vemodigt med sit blanke næb.
Der er morgener hvor den kommer flaksende ud af det blå. Den er vild og voldsom. Den lander tungt og klodset og alting vælter omkuld.

Det er svært at finde ord for sorgens intense fysikalitet. Når vi rammes af den, tager den bo i kroppen. Den flytter ind. Pludselig deler vi tilværelse med en stor utilregnelig fugl og ingenting er som før.
"Sorgfugl (the bird experience) er et nomadisk værk der faciliterer sorg i lokale kontekster. Med poetisk realisme rejser SorgFuglen rundt i verden og slår sig ned i lokale miljøer og faciliterer de lokale sorgfortællinger. Når fuglen slår sig ned involverer den lokale borgere i at dele deres sorgfortællinger. Med SorgFuglen som vært og konkret billede inviteres borgerne ind i et stærkt og håndgribeligt symbolunivers, hvor borgere i alle aldre spontant og intuitivt kan udtrykke sig i et visuelt og koreografisk sprog. Vi kan bære sorgen. Vi kan se den i øjnene. Omsluttes af den. Kæmpe mod den. Slutte fred med den. Inden fuglen forlader et område, inviterer den borgerne ind i et lokalt sorgrum, - en performance hvor de lokale fortællinger bliver delt og faciliteret gennem koreografi og sang.

Iscenesætter: Ingrid Tranum Velásquez
Dukkemager: Anette Asp Christensen
Komponist: Henriette Groth
Medkomponist: Stine Helkjær Engen
Koreografi: Ingrid Tranum Velásquez i samarbejde med de medvirkende
På scenen: Frej Stenholt Mortensen, Aldo Tranum Velásquez, Bety Pujol Cajal, Ingrid Tranum Velásquez

Projektet er støttet af:
Logo af Argustinus fondenToyota Fonden
KU.BE