Om NextDoor Project
NextDoor Project skaber koreografisk kunst baseret på en socio-poetisk praksis.
Gennem dokumentar, kunst-intervention og samskabende værkformater åbner vi oversete historier og skaber socio-poetiske rum, hvor de mest behøves. Siden 2012 har vi udviklet nye formater for borgerinddragelse, relationelle værkstrategier, samskabende praksis med fokus på ligeværdighed og gensidighed i mødet mellem borgere, kunstnere og værk.
Vores kunstneriske praksis er baseret på nomadiske strategier, hvor værkerne som kunstneriske koncepter rejser ud og forbinder sig med det lokale, og spinder tråde af fællesskab og kunstnerisk medborgerskab på tværs af opdelinger og grupperinger.
Vi er optaget af det transformative potentiale i dansen og den koreografiske relation, og hvordan sanselig udveksling kan vække og hele brudte forbindelser i det kollektive sind og åbne for alternative virkeligheder.
NextDoor Project producerer i både lokale, nationale, nordiske og globale samarbejder. Med vores socio-poetiske praksis har vi gennem tiden udfoldet værker i mange af samfundets terræner, både asylcentre, plejehjem, rådhuse, oversvømmede kældre, gader, skoler, daginstitutioner, parker, museer, gallerier, biblioteker, forsamlingshuse, - samt konventionelle teatersale og black box rum.
NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez.
Aktuelle værker:
REMAINS
Research projekt, der skaber forbindelser mellem butikslokaler i Skandinavien og Korle Lagoon i Accra, hvor Vesten har placeret sin losseplads for fast fashion, - langt fra vores selvbillede og samvittighed. Et apokalyptisk kystlandskab. En omdirigeret konsekvens af Vestens overforbrug. Gennem udveksling af lyd, billede og sanselige komponenter vækker vi forbindelser mellem de to virkeligheder.
VI ER NORDEN - et dekoloniserende ritual af, med og for Nordens befolkning
VI ER NORDEN rejser rundt i nordens mange forskellige koloniale og postkoloniale terræner og stiller sig til rådighed som performativ situation i den lokale debat om dekolonisering.
I et sanseligt og samskabende rum, forsøger vi gennem koreografi at opløse de nedarvede koreografier og forme omridset af et nyt landskab. Premiere maj 2023.
Læs mere her
The bird experience
Et Creative Europe Project der sender sorgfugle ud i Europa. 5 søskende fugle rejser i 2024 til hver deres destination, hvor de lokalt faciliterer fortællinger om sorg og åbner sorgens transformative potentiale.
Forestillinger og interventioner januar-april 2024.
Happy End
Kunst-interventionen Happy End skabes i samarbejde mellem professionelle dansere og plejehjemsbeboere.
Værket har siden 2015 rejst i Grønland, Island, Færøerne, Åland, Sverige, Norge, Finland og Danmark. Værkets nordiske rejse er dokumenteret af den svenske filmskaber Engeli Broberg i den socio-poetiske film "Happy End", samt af den danske fotograf Per Morten Abrahamsen som har fulgt værket rundt i hele Norden.
I 2021 indledte NextDoor Project et forsknings-samarbejde med Det Arktiske Universitet i Tromsø og Artful Dementia Research Lab omkring den kunstneriske praksis udviklet i Happy End.
Unfinished Tales
- Unfinished Tales er et tvær-atlantisk 4-årigt værk, der undersøger den nordiske kolonialismes kropslige og emotionelle arv.
Unfinished Tales skabes i samarbejde mellem kunstnere og unge mellem 13-18 år, fra Kallaalit Nunaat (Grønland), Førøyar (Færøerne), Ísland (Island), Norge, Sverige/Sapmi, Finland/Sapmi, Ghana, Ay Ay (St Croix) og Danmark. Premiere November 2023.
NextDoor Project finansieres gennem projektstøtte fra bla. Creative Europe, Nordisk Ministerråd, Nordisk kulturfond, Statens Kunstfond, Norsk Kulturråd, internationale og kommunale samarbejdspartnere og private fonde.
Postadresse:
Sceneloftet
Vesterfælledvej 7A
1750 København V
Kontakt:
mail(at)nextdoorproject.dk
+45-23438503
Bestyrelse: Jessica Petersen, Niels Righolt, Anja Mølle Lindelof
Bogholder: John Gottenborg Bruun